GIP Kuno
0
laden...
Introduction

Je suis Kuno un passionné de TIC hobbyist. J’ai commencé mon carrière d’école a discipline commerce et est allé à la gestion informatique. Je vous montre ma passion et comment j’ai combiné l’innovation dans mon stage. Je montre mon travail final avec passion et comment j’ai combiné l’innovation dans mon stage.

Stageplaats

Mijn stage deed ik in CVO Volt te Diest. CVO Volt is een onderwijsinstelling voor volwassenen cursisten kunnen er verscheidene opleidingen volgen. Technisch is de school wel een hoogstantje: alle campussen zijn onderling verbonden met een remote VPN en naar Aarschot is zelfs een PTP verbinding. Dit maakt centraal beheer tussen de verschillende campussen mogelijk.

CVO Volt
Onderwijsinstelling

Het project!

Tijdens onze stageperiode werkte we aan een ons project. Het project hield in om met Arduinos(kleine computing units) een aantal led panelen aan te sturen in een gang in het plafond. Het doel was wanneer er bewiging was de panelen in een opwaartse animatie aan en weer uit te laten gaan en wanneer geen aanwezigheid is een reeks van 4 lampen te wisselen, dit alles wanneer er te weinig daglicht is.

Het stageproject

De voordelen

Stroombesparing

Door de automatisering van de verlichting zullen enkel de nodige panelen op het perfecte moment aanstaan waardoor er geen elektriciteit en branduren worden verspilt.

Opvallen

Door dat de led panelen wanneer het donker is en er geen aanwezigheid is oplichten wordt er een teken van leven gevormd. Dit teken van leven zorgt voor een opvalling van het gebouw en vermindert de aandacht naar potentieel inbrekers.

Efficiënt

Niet alleen de verminderde branding van de panelen maar ook de verdeling tussen de brandende panelen zorgen voor efficiëntie. Door ieder paneel constant te laten afwisselen zal er een gelijke slijtage optreden wat het geheel in onderhoud ook nog eens efficiënter maakt.

VIEW
Close